Helmilämpö, edullisempaa lämmitystä

Vaikka maalämpöä on tuotettu Suomessa jo 70-luvulta lähtien, on se alkanut yleistymään vasta vuosituhannen vaihteessa Suomen kotitalouksissa. Norjassa ja Ruotsissa ollaan näissä asioissa paljon Suomea pidemmällä, mutta Suomi tulee kovaa vauhtia perässä.

Tämän ymmärsi myös Helmilämmön toinen perustajista, Juha Lehtinen, kun hän aikanaan 2010-luvun vaihteessa aloitti työskentelyn maalämmön parissa. Jo ensimmäisten viikkojen aikana se iski Juhaan: Maalämmöllähän ihan oikeasti voi säästää selvää rahaa.

”Kun oivalsin millaiset säästöt maalämpö tarjoaa, soitin heti pankkiin pyytääkseni lainaa maalämmön asentamista varten. Minulla meni öljylämmitykseen 2700 litraa öljyä vuodessa ja maalämmön ansiosta säästän käytännössä pari tonnia selvää rahaa joka vuosi öljylämmitykseen verrattuna.” Juha kertoo. Juha siirtyi vuonna 2012 yhden pirkanmaan suurimman maalämpötoimittajan palvelukseen

Mitä enemmän Juha teki maalämmön parissa hommia omakotitalouksista kerrostaloihin ja kiinteistöihin, sitä tutummiksi maalämmön tarjoamat mahdollisuudet tulivat. Hyvän asentajapoppoon kanssa oli mukava painaa hommia ja kentällä saatiin ratkottua monimutkaisiakin ongelmia.

Perusasioiden on oltava kunnossa: Tehdään se mitä luvataan, hinta on se mitä sovitaan ja hommat hoidetaan urakkana maaliin asti, jotta meillä olisi aina tyytyväisiä asiakkaita.

Kaikki kuitenkin muuttui vuonna 2017, kun Juhan silloinen työnantaja meni nurin. Siinä hetkessä oli Juhan tehtävä päätös, mitä sitä aikoo tehdä isona. Kentällä oli kerta toisensa jälkeen tullut todettua, että maalämpö on energiatehokas järki-investointi suureen määrään eri kohteita, joten Juhan oli loppujen lopuksi helppo tehdä päätös tulevaisuutensa suhteen.

Juha löi hynttyyt yhteen Mika Laaksosen kanssa ja yhdessä he lähtivät rakentamaan täysin uutta maalämpöyritystä. Kysyntä edulliselle lämmitysmuodolle oli koko ajan kasvamassa, joten vanhaa tuttua  asentajaporukkaa otettiin yritykseen myös mukaan.

”Uutta yritystä perustaessa, meille oli tärkeää luoda sellainen yritys, jonka kanssa haluaisimme itsekin toimia. Perusasioiden on oltava kunnossa: Tehdään se mitä luvataan, hinta on se mitä sovitaan ja hommat hoidetaan urakkana maaliin asti, jotta meillä olisi aina tyytyväisiä asiakkaita. Lupauksillamme on oltava katetta. Toki oma lehmä on sen verran ojassa, että haluamme nukkua yömme rauhassa ja tehdä asiakkaidemme kanssa hommia tulevissakin projekteissa. Ei vain kertakauppoja.” kertoo Juha.

Näistä kokemuksista rakentui Helmilämpö. Edullisempaa lämmitystä luonnon omasta lämpövarastosta.

Houkutteleeko edullinen lämmittäminen?

Jos haluat haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa sinulle sopivasta edullisesta lämmitysratkaisusta, ota yhteyttä!