Kerrostalojen LTO-ratkaisut

Miltä kuulostaisi lämmitysenergian kulutuksen väheneminen 30–40 % nykyisestä? Tämä onnistuu kerrostaloon asennettavalla poistoilman lämmön talteenottoratkaisulla, eli LTO-ratkaisulla.

Lämmöntalteenottoyksikkö hyötykäyttää lämpimän poistoilman

LTO eli lämmöntalteenotto on yleinen nimitys järjestelmälle, jonka tarkoituksena on hyödyntää poistoilman mukana ulos kulkeutuva lämpöenergia. Se sisältää poistoilmanottolaitteet ja ohjausjärjestelmät eli automatiikan.

Lämmöntalteenottoa voidaan ja sitä kannattaa hyödyntää kerrostaloissa ja rakennuksissa, joissa on koneellinen ilmanpoisto. Tällaisia ovat esimerkiksi kerrostalot, hallit ja liikerakennukset, joissa on keskitetty ilmanpoisto.

Lämmöntalteenottojärjestelmä sopii hyvin myös kaukolämmön rinnalle, maalämpöjärjestelmän ja ilma-vesilämpöjärjestelmä kanssa yhdistettäväksi. Lämmöntalteenotossa hyödynnetään poistoilmassa oleva lämmin ilma takaisin tuloilmaan. Tämä vähentää ilmanvaihdon lämpöhävikkiä ja pienentää lämmityskuluja säästämällä energiaa jopa 30-40%. Investointi maksaa itsensä takaisin jopa 8 vuodessa!

Taloyhtiöissä lämmöntalteenottojärjestelmän asennuksen ansiosta yhtiövastike voidaan usein pitää ennallaan ja säästöillä maksaa järjestelmää varten otettua yhtiölainaa pois. Kaiken lisäksi saneerauksen myötä myös taloyhtiön arvo nousee.

Lto-ratkaisun nosto kerrostalon katolle

Saat meiltä täyden palvelun lämmöntalteenottoratkaisut

Olemme kerryttäneet kokemustamme useista eri kohteista, joissa olemme vaihtaneet kerrostaloihin vanhat poistoilmakoneet.

Tavallisesti rakennuksesta poistuu huippuimurin kautta yli +20-asteista ilmaa. Lämmön talteenoton ansiosta ilma poistuukin noin +2-asteisena, jolloin lämmitysenergian kulutuskin laskee.

Lämmintä puhallusilmaa ei kannata puhaltaa huippuimurin kautta harakoille. Lämmöntalteenottoratkaisun avulla puhallettu lämmin ilma siirretään keruunesteen ja lämpöpumpun avulla rakennuksen lämmitykseen. Kytkemme laitteiston nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Saavutat lämmöntalteenotolla huimaa säästöä ja laitteisto maksaa itsensä takaisin noin 10 vuodessa.

Kerromme mielellämme lisää tarjoamistamme lämmöntalteenottoratkaisuista ja esittelemme toteuttamiamme kohteita.

Kysy lisää LTO-ratkaisuista:

Helmilammön Juha Lehtinen

JUHA LEHTINEN

Myynti: kerrostalojen LTO-ratkaisut

040 016 8805
juha@helmilampo.fi

HR-Cube lämmöntalteenottoyksikkö

HR-Cube on pohjolan olosuhteisiin suunniteltu lämmöntalteenottoyksikkö, josta on poistettu kaikki markkinoilla olevien laitteiden yleiset ongelmat!

Suurimmat erot HR-Cuben ja muiden markkinoilla olevien laitteiden välillä ovat monipuolinen ohjaus, mahdollisuus asentaa laite ulko- tai sisätiloihin sekä laitteen koon ja tehon skaalattavuus.

  • Laite on hyvin energiatehokas, se ottaa energiaa talteen hyvällä hyötysuhteella.
  • Asennus on äärimmäisen helppoa, ”plug and play”.
  • HR-Cube on yksi markkinoiden helpoimmista huoltaa, tämä koskee sekä sisä- että ulkoasenteista versiota.
  • Suodattimet ja varaosat ovat järkevän hintaisia.
  • Ilmoitettu laitteen tuottama ilmamäärä pitää aina paikkansa, riippumatta suodattimien likaisuusasteesta tai vaikkapa kanavapaineen aiheuttamasta häviöstä. Tämä johtuu siitä, että laite pystyy tuottamaan ilmoitetun ilmamäärän jo 70-prosenttisella puhallinnopeudella. Laite tekee sen, mitä lupaa.
  • Laitteen komponentit ovat alan kärkituotteita, laadussa ei ole säästetty.
  • Tarjolla on vaihtoehtoisia eristepaksuuksia. Esimerkiksi sisäasenteinen laite on saatavilla mineraalivillalla eristettynä, mikä on hiljaisempi vaihtoehto kuin polyuretaani.
  • Ulkoasenteinen laite on saatavilla Eurovent-sertifikaatilla.
HR-Cube
HR Cube

Referenssit

HR Cube kiinteistön lämmöntalteenotto

As Oy Lappeenranta Kotivalkama

Olemme toimittaneet HR-Cubeja eri puolille Suomea. Kuvassa Lappeenrantaan asennettu lämmöntalteenottoyksikkö.

HR Cube lämmöntaltenotto

As Oy Varkkametsä

Suositulla mallimme, pohjolan olosuhteisiin suunnitellulla HR-Cubella, on ollut suurta kysyntää mm. Turussa.

As Oy Hilkanlinna

Asensimme kevään 2017 aikana As Oy Hilkanlinnaan, Tampereen Linnainmaalle LTO-ratkaisun. Asensimme kaksi Kojan LTO-patteria sekä 30 kW tehoisen lämpöpumpun varaajineen.

As Oy Pohjolanhovi

Asensimme kesällä 2017 As Oy Pohjolanhoviin yhden Koja HiLTO EC LTO-patterin sekä kaksi 11 kW lämpöpumppua varaajineen.

Houkutteleeko edullinen lämmittäminen?

Jos haluat haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa sinulle sopivasta edullisesta lämmitysratkaisusta, ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.