Maalämmön hankinta – Vaivattomasti MV-Jäähdytykseltä
Sininen viiva Sininen viiva

Maalämmön hankinta

Maalämmön hankinta on helppoa! Asennamme maalämpöpumput laadukkaasti laitevalmistajan hyväksymillä, oikeanlaisilla komponenteilla, ilman kompromisseja. Monimerkkiedustajana löydämme varmasti sopivan pumpun juuri sinun tarpeisiin!

Näin maalämmön hankinta etenee:

1. Pyydä kustannusarvio

Pyydä meiltä kustannusarvio maalämpöpumpun hankinnasta. Toimittaessasi meille kotisi pohjakuvat ja energiatodistuksen, voimme nopeasti laskea sinulle kustannusarvion maalämmön asentamisesta. Asiantuntijamme on myös tarvittaessa sinuun yhteydessä ja käy kanssasi läpi kotisi tekniset asiat. Arvioimme tietojen perusteella sinulle sopivimman maalämpölaitteiston. Kustannusarviosta näet myös maalämpölaitteiston tuomat vuosisäästöt.

2. Kartoitus

Kustannusarvion jälkeen pääsemme aloittamaan itse suunnittelun. Asiantuntijamme tulee kotiisi tekemään kattavan lämmitysjärjestelmäkartoituksen, käy kanssasi läpi kotisi erityispiirteet ja sopii kanssasi muun muassa jakotukkien ja termostaattien sijoituspaikoista. Kartoituksen avulla voimme myös olla varmoja, että valitsemme oikeanlaisen maalämpöpumpun kotiisi. Päätämme kanssasi sopivimman lämmönkeruutavan ja muut LVI-tekniset asiat.

3. Sopimuksen tekeminen

Toteutetaanko maalämpöjärjestelmän asentaminen ”avaimet käteen” -periaatteella? Tämä on sinulle vaivattomin tapa, sillä tällöin teemme kaiken puolestasi. Hoidamme halutessasi puolestasi kaiken, tarvittavista purkutöistä aina poraukseen saakka. Omat ammattitaitoiset asentajamme takaavat myös laadukkaat putki- ja sähköasennustyöt. Hoidamme myös puolestasi esimerkiksi vanhan lämmitysjärjestelmän purkutyön ja sen poiskuljettamisen.

4. Poraus tai maapiirin teko

Halutessasi voit hakea itse poraukselle toimenpidelupaa kuntasi rakennusvalvonnasta. Voimme kuitenkin tehdä tämän puolestasi ilman erillistä korvausta. Toimenpidelupamaksu tulee aina maksettavaksi kiinteistön omistajalle, eli sinulle. Porausluvan saamiseen menee aikaa viikosta kuukauteen. Luvan saatuamme, aloitamme poraukset. Lämpökaivon poraukseen menee tavallisesti noin päivä, isommissa kohteissa luonnollisesti menee aikaa enemmän. Huolehdithan, että porauskalustolla on esteetön pääsy kohteeseen ja, että paikan päällä on myös vesipiste ja sähköä. Ennen porauksen aloittamista katsomme, minne maaperästä mahdollisesti tuleva vesi johdetaan. Mikäli kotiisi asennetaan pintamaaputkisto, vaatii tämä myös luvan rakennusvalvonnasta ennen aloitusta. Pintaputkisto upotetaan tonttisi maaperään kaivinkoneella tai salaojakoneella.

5. Uudiskohteen asennus

Maalämpöjärjestelmän asentaminen kestää yleensä 2-3 päivää. Asennuksen suorittaa aina oma ammattilaisemme. Mikäli järjestelmä asennetaan omakotitaloon, sijoitetaan itse maalämpöpumppu tekniseen tilaan tai esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen. Uudiskohteissa maalämpöjärjestelmän asentaminen kannattaa huomioida jo talon perustusvaiheessa, sillä läpiviennit rakennukseen vedetään 100 mm viemäriputkella anturan alta. Käytämme aina ainoastaan osia ja putkikokoja, joita maalämpöpumpun valmistaja suosittelee.

6. Olemassa olevan lämmityksen uusiminen: purku ja asennus

Saneerauskohteissa on ensin purettava vanha lämmitysjärjestelmä alta pois, mikäli vanhaa järjestelmää ei haluta jättää hybridimielessä maalämmön rinnalle. Suoritamme ensin maalämpökaivon porauksen tai maapiirin asentamisen, ennen kuin puramme vanhan lämmitysjärjestelmän. Vanhan järjestelmän purkaminen ja maalämpöjärjestelmän asentaminen tehdään samanaikaisesti, jotta lämminvesikatko jää mahdollisimman lyhyeksi. Purku- ja asentamistyöt kestävät yleensä 3-4 päivää. Käytämme aina ainoastaan osia ja putkikokoja, joita valmistaja suosittelee.

7. Käyttöopastus

Annamme sinulle kattavan opastuksen uuden lämmitysjärjestelmäsi käyttöä varten. Jotkut maalämpöpumput säätävät itse itsensä kotisi lämmitystarpeiden mukaan, kun lämpöpumppu on otettu käyttöön asianmukaisesti.

8. Ylläpito ja huolto

Maalämpöpumpun esiasetut säädöt kannattaa tarkistaa ensimmäisenä talvena, erityisesti vanhemmissa kiinteistöissä. Eniten säästöä tuovat säädöt löytyvät yleensä käytön ja kokemuksen kautta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla jatkuvasti muuttamassa säätöjä. Nykyaikaista maalämpöpumppuasi ohjaat helposti etähallinnalla mistä vain, sillä saat laitteen hälytystiedot tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Maalämpö kerrostalossa

Mietityttääkö maalämpö?

Ota yhteyttä, niin autamme mielellämme!

Suomen suurin huoltoyhtiö

Ota yhteyttä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.