Maalämmön hinta

Jutellaanko sinulle edullisista lämmitysratkaisuista?

Säästät maalämmöllä vuositasolla huomattavan summan rahaa

Maalämmön etu on sen aikaansaama suuri rahallinen säästö vuositasolla. Maalämpöpumput toimivat hyvällä hyötysuhteella, sillä maaperän lämpötila pysyy tasaisena jopa pakkasella. Kun kuormitus on tasaista, ei sähköverkkoon aiheudu turhia tehopiikkejä paukkupakkasillakaan.

Maalämpöpumpun käyttö vaatii sähköä, mutta oikein suunniteltuna saat sillä tuotettua moninkertaisesti lämpöä kotiisi tai kiinteistöösi. Uusiutuva maalämpö pienentää kotisi hiilijalanjälkeä merkittävästi ja kodistasi tulee energiansa suhteen riippumattomampi.

Maalämmön etu on sen aikaansaama suuri rahallinen säästö vuositasolla. Maalämpöpumput toimivat hyvällä hyötysuhteella, sillä maaperän lämpötila pysyy tasaisena jopa pakkasella.

Maalämmön hinta

Mitkä tekijät vaikuttavat maalämpöpumpun hintaan?

Saneerauskohteessa purkutyöt (lisäkuluja esimerkiksi asbestitöistä)

Poraussyvyys, joka määräytyy talon energiatarpeen mukaan

Lämpökaivon etäisyys talosta

Lämpökaivon porauksessa kallion etäisyys maan pinnasta

Pumpun asennuspaikka (jos vaatii esim. ylimääräisiä läpivientejä)

Mahdolliset ylimääräiset sähkö- ja putkityöt

Mietityttääkö maalämmön hankintakustannukset?

Esimerkkilaskelma

Laskimme kuinka paljon voit säästää vuodessa vaihtamalla omakotitalon öljylämmityksen maalämpöön.

Avustukset

Maalämmön hankinnan helpottamiseksi on olemassa erilaisia avustuksia, joita kannattaa hyödyntää.

Rahoitus

Jotta voit alkaa säästämään lämmityskuluissa mahdollisimman pian, tarjoamme mahdollisuuden rahoitukseen.

Maalämpöpumpun toimitussisällöissä on eroa

Maalämpöpumpun toimitussisällöissä on syytä olla tarkkana. Helmilämmöllä ”avaimet käteen” -asennus sisältää kaiken maalämmön asennukseen tarvittavan. Toimitussisältöön kuuluu maalämpöpumpun ja kaivon asennusten lisäksi esimerkiksi työsäiliö, paisunta-astia, käyttöveden syöttösekoitusventtiili, järjestelmän täyttöhanat, lämmitysverkon sulkuhanat ja tarvittaessa uusi ulkoinen kiertovesipumppu.

Miten maalämpö toimii?

Maalämpöpumpun toimintaperiaate on, että se kerää maan energiaa maata kiertävään putkistoon. Keruuputkistoissa kiertää lämmönsiirtonestettä ja se luovuttaa maalämpöä pumpussa kiertävälle kylmäaineelle, joka höyrystimen kautta imetään kompressorille. Kun höyrystyneen kaasun paine kasvaa kompressorissa, vapauttaa se maalämpöä. Aluksi höyrystynyt kaasu on hyvin kuumaa. Tämän takia pumpuissa on erikoisuutena pieni lisälämmönvaihdin, tulistin, jossa kuuma kaasu lämmittää käyttöveden huippulämmön energiatehokkaasti. Lauhduttimessa lämmin kaasu muuttuu nesteeksi ja siirtyy lämminvesivaraajan kautta maalämpöjärjestelmään.

Maalämpöjärjestelmä mitoitetaan juuri sinun tarpeittesi mukaan, jolloin ratkaisusta saadaan optimaalisin. Osatehomitoituksessa pumppu mitoitetaan noin 60-90 %:iin talosi huipputehosta. Täystehomitoitettu maalämpöpumppu taas kattaa talosi lämmitystarpeet myös pakkashuippuina. Maalämpöjärjestelmän mitoitukseen vaikuttavat talosi koon lisäksi myös sen sijainti, ikä ja veden kulutus.

 

Maalämpöä voidaan kerätä maa- tai kallioperästä

Maalämpö voidaan kerätä metrin syvyydestä maanpinnan suuntaisesti asennettavalla putkistolla, tai jopa usean sadan metrin syvyydestä kallioperästä pystysuuntaisella lämpökaivolla. Maalämpökaivon etuna on se, että se ei tarvitse niin suurta maapinta-alaa kuin maanpinnalle sijoitetut putket.

Mikäli lämpö kerätään pintamaasta, asennuksessa ei tarvita porauskalustoa. Pintamaahan asennettuna putkivälisuositus on 1,5 m putkilenkkien välillä, joten tontillasi on oltava riittävästi tilaa putkistolle. Paras maaperä tällaiselle pintaputkistolle on kostea savimaa. Jos tonttisi lähellä on kallio, on porakaivo helpoin toteutettava.

 

Suurin hyöty on huomattava taloudellinen säästö

Maalämmön etu on sen aikaansaama suuri rahallinen säästö vuositasolla. Maalämpöpumput toimivat hyvällä hyötysuhteella, sillä maaperän lämpötila pysyy tasaisena jopa pakkasella. Kun kuormitus on tasaista, ei sähköverkkoon aiheudu turhia tehopiikkejä paukkupakkasillakaan. Mikäli hankit maalämmön omakotitaloon, saat hyödynnettyä kotitalousvähennyksen lämmitysremonttisi yhteydessä kattavasti.

Houkutteleeko edullinen lämmittäminen?

Jos haluat haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa sinulle sopivasta edullisesta lämmitysratkaisusta, ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.