MAALÄMPÖ KIINTEISTÖIHIN

Maalämpö on loistava valinta myös kiinteistöihin!

Lämmitä tai viilennä kiinteistösi edullisemmin

Maalämpö ei ole vain omakotiasujien tai taloyhtiöiden vakiinnuttama lämmitysmuoto, vaan maalämpöpumppujen asentaminen suurempiin liikekiinteistöihin on kasvanut vuosittain. Liikekiinteistöt tarvitsevat yleensä suuren määrän lämmitysenergiaa ja niissä tarvitaan myös usein tehokkaampaa ilmanvaihtoa kuin esimerkiksi asuinkiinteistöissä. Lämmityskulut ovat tavallisesti suuria kun lämmitysmuotona on öljylämmitys, maakaasu tai kaukolämpö. Lämmitysmuodon vaihtaminen ekologiseen maalämpöön pienentää lämmityskustannuksia jopa 60-70 %. Monissa kiinteistössä on myös jo olemassa oleva poistoilman lämmön talteenotto ja kun tämän yhdistää maalämpöjärjestelmään, saavutetaan entistä suurempia säästöjä. Poistoilman lämmön talteenotto on mahdollista myös asentaa maalämpöjärjestelmän asennuksen yhteydessä.

Miksi valitsisit maalämmön?

Säästät rahaa

Lämpö tulee maasta vuodenajasta riippumatta, ja se on ilmaista. Säästöä alkaa kertymään välittömästi asennuksen jälkeen.

Järjestelmän saa myös viilennyksellä

Maalämpöjärjestelmään voi myös asentaa viilennyksen, jonka käyttö on hyvin edullista, ja jolla voit korvata kalliimman koneellisen viilennyksen.

Lämmität ekologisesti

Maalämpö on ekologinen, omavarainen lämmitysvaihtoehto eikä se aiheuta kuormituspiikkejä sähköverkkoosi.

Maalämpö kiinteistöön

Asennamme maalämpöpumput uudiskohteisiin vahvalla ammattitaidolla Tampereen ja Pirkanmaan alueilla. Maalämpö ei ole vain omakotiasujien tai taloyhtiöiden vakiinnuttama lämmitysmuoto, vaan maalämpöpumppujen asentaminen suurempiin liikekiinteistöihin on kasvanut vuosittain.

Maalämpö ”avaimet käteen” -ratkaisuna

Toteutamme vahvalla ammattitaidolla maalämpö- ja lämmöntalteenottojärjestelmät eri kokoisiin halleihin ja muihin liikekiinteistöihin. Tarjoamme suunnittelun, mitoituksen ja asennuksen tarvittavine sähkömuutostöineen ”avaimet käteen” -ratkaisuna. Kiinteistöjen ja suurkohteiden saneerauspakettimme pitää sisällään kaiken, mitä tarvitset onnistuneeseen maalämpöremonttiin.

Maalämpöjärjestelmä viilentäjänä

Maalämpöjärjestelmä voidaan asentaa yhdessä maaviilennyksen kanssa. Näin järjestelmää voidaan lämpimänä vuodenaikana käyttää viilennykseen, puhaltamalla keruupiirin nesteen viileyttä ilmanvaihtokoneen kautta ilmaan. Liikekiinteistöissä varsinkin voi olla tarvetta ympärivuotiseen tasaiseen lämpötasoon. Suurien kiinteistöjen lämmön vakaana pitäminen yhdellä järjestelmällä tuo siis tuplasti säästöä.

Mitä maalämmön asentaminen maksaa?

Maalämpö on suuri kertainvestointi, mutta se maksaa itsensä takaisin vuosien kuluessa. Säästöjä alkaa syntyä vanhemmissa kiinteistöissä nopeammin kuin uusissa, koska uudemmat kiinteistöt ovat lämmöneristysominaisuuksiltaan tehokkaampia.

Maalämpöön siirtyminen saattaa maksaa kiinteistön koosta riippuen useita satoja tuhansia euroja. Normaalisti maalämpöjärjestelmän takaisinmaksuaika suurissa kiinteistöissä on noin 6-10 vuotta, ja hankinta voidaan rahoittaa saavutetuilla säästöillä. Säästöä alkaa kertymään välittömästi maalämmön käyttöönoton jälkeen.

Mitä maalämmön asentaminen maksaa?

Maalämpö on suuri kertainvestointi, mutta se maksaa itsensä takaisin vuosien kuluessa. Säästöjä alkaa syntyä vanhemmissa kiinteistöissä nopeammin kuin uusissa, koska uudemmat kiinteistöt ovat lämmöneristysominaisuuksiltaan tehokkaampia.

Maalämpöön siirtyminen saattaa maksaa kiinteistön koosta riippuen useita satoja tuhansia euroja. Normaalisti maalämpöjärjestelmän takaisinmaksuaika suurissa kiinteistöissä on noin 6-10 vuotta, ja hankinta voidaan rahoittaa saavutetuilla säästöillä. Säästöä alkaa kertymään välittömästi maalämmön käyttöönoton jälkeen.

Maalämmön hankinta rahoituksella

Mikäli et halua tehdä omaa investointia maalämpöjärjestelmän hankintaan, on kauttamme mahdollisuus saada St1-Lähilämpösopimus. Se mahdollistaa helpon ja riskittömän tavan siirtyä maalämpöön. Voit lukea St1-lähilämpösopimuksesta lisää täältä.

Usein kysyttyä maalämmöstä

Mitä maalämpö on?

Maalämpö on maaperään, kallioon ja vesistöihin sitoutunutta auringon lämpöenergiaa. Maalämpö on täysin uusiutuvaa energiaa.

Miten maalämpöpumppu toimii?

Maalämpöpumpun toiminta perustuu maalämmön keräämiseen ja sen hyödyntämiseen kompressoritekniikan avulla, esimerkiksi omakotitalojen käyttöveden lämmityksessä.

Miten maalämpöä kerätään?

Maalämpöpumppu kerää lämmön maaperästä kompressoritekniikan avulla. Maalämpö voidaan kerätä metrin syvyydestä maanpinnan suuntaisesti asennettavalla putkistolla, tai jopa usean sadan metrin syvyydestä kallioperästä pystysuuntaisella lämpökaivolla. Maan energia kerätään maata kiertävään putkistoon. Keruuputkistoissa kiertää lämmönsiirtonestettä ja se luovuttaa maalämpöä pumpussa kiertävälle kylmäaineelle, joka höyrystimen kautta imetään kompressorille. Kun höyrystyneen kaasun paine kasvaa kompressorissa, vapauttaa se maalämpöä.

Miten paljon maalämpö säästää?

Saavutat maalämpöjärjestelmällä tavanomaisesti 65–75 % säästöt verrattuna nykyisiin lämmityskustannuksiisi. Mitoituksen yhteydessä tuotamme sinulle tarkemman, kiinteistökohtaisemman säästölaskelman.

Laskennallisissa tutkimuksissa on vertailtu maa- ja ilmalämpöpumpun säästöä sähkö- ja öljylämmitykseen. Vaihtamalla esimerkiksi omakotitalon sähkö- tai öljylämmityksen Oilon ja Lämpöässä -maalämpöpumppuun, voit säästää yli 2000 € vuodessa. Laskelmassa on oletettu lämmitysenergian vuosikulutukseksi noin 24 000 kWh, mikä on vuosittaisena lämmityskustannuksena noin 2700 € suoralle sähkölämmitykselle.

Muista, että maalämpöpumppu on hankintana pitkäikäinen ja vaikuttaa laskevasti tuleviin elinkustannuksiisi ja talosi jälleenmyyntiarvoon.

Millaiseen kiinteistöön maalämpö voidaan asentaa?

Maalämpö voidaan asentaa kaikkiin taloihin, joissa on vedellä toimiva lämmönjakojärjestelmä: patteriverkosto, vesikiertoinen lattialämmitys tai ilmalämmitys. Patteriverkoston asentaminen jälkikäteen onnistuu myös varsin helposti. Maalämpöä käytetään nykyään käytännössä kaiken tyyppisissä kiinteistöissä.

Onko maalämpöpumpuissa eroja?

Maalämpöpumput voidaan jakaa kiinteälauhteisiin ja vaihtuvalauhteisiin järjestelmiin. Osa maalämpöpumpuista käyttää lämmityksen ja lämpimän käyttöveden kuumennuksen apuna sähkövastusta. Sähkövastus varmistaa lämmönsaannin esimerkiksi vikatilanteissa, sillä sitä voidaan käyttää tarvittaessa lisäenergiana. Lämpöpumpuissa voi lisäksi olla tulistimia, alijäähdyttimiä, EVI- tai invertteritekniikkaa. Näillä eri tekniikoilla voidaan parantaa maalämpöjärjestelmän hyötysuhdetta ja ohjattavuutta eri tilanteissa. Lopullinen laitevalinta kannattaa tehdä vasta mitoitusraportteja vertailemalla, jolloin teknologioiden todellinen hyöty tulee esille euroissa mitattuna.

Voiko maalämmöllä viilentää?

Maalämpöjärjestelmällä voidaan toteuttaa helposti edullinen vapaajäähdytys, jossa hyödynnetään lämmönkeruuputkiston viileää nestettä. Viileän ilman jako voidaan toteuttaa joko ilmanvaihtokojeen, erillisten puhallinkonvektorien tai jäähdytyspalkkien avulla.

Miten kauan maalämpöjärjestelmän asentaminen kestää?

Lämmitysjärjestelmän vaihto alkaa vanhan laitteiston purkutöillä. Jokainen talo on erilainen ja joskus on mahdollista asentaa uusi järjestelmä vanhan rinnalle ennen purkutöitä. Tällöin lämmityksen ja lämpimän käyttöveden katkos on vain tunteja. Mikäli tämä ei ole mahdollista, takaamme kuitenkin lämmityskaudella talon lämmityksen ja lämpimän käyttöveden erityisratkaisuin asennuksen ajaksi. Normaalin kohteen asennustyö vie kaikkineen yleensä 3-4 päivää, kun työt tehdään huolella. Uudisrakennuksessa asentaminen ei poikkea tavanomaisen lämmitysjärjestelmän asentamisesta. Uudisrakennuksen maalämpökaivo ja tarvittavat putkitukset tehdään yleensä ennen lopullisia pihan viimeistelytöitä. Tarkempi aikataulu selviää aina kartoituskäynnin yhteydessä.

Mitä maalämpöjärjestelmän ostajan pitää huomioida?
 • Huolehdi, että maalämpöjärjestelmä suunnitellaan tarpeidesi mukaan
 • Varmista, että maalämpöjärjestelmän ja lämpökaivon mitoitukset ovat riittäviä läpi vuoden
 • Tarkista, että hankkimaasi laitteistoon saa varaosia ja huoltopalvelua myös kymmenen vuoden päästä
 • Selvitä takuuehdot ja mitkä yritykset ja tahot ovat takuiden tosiasialliset myöntäjät
 • Varmista, että laitteiden maahantuoja ja valmistaja ovat luotettavia
 • Varmista, että toimittaja on ennakkoperintärekisterissä, jotta saat kotitalousvähennykset
 • Pyydä myyjää tutustumaan tilanteeseesi paikan päällä, jotta tarjouksen sisältö on molemmin puolin ymmärretty
 • Hanki lämpökaivon porauslupa hyvissä ajoin
 • Pyydä toimittajalta suunnitelma, käyttö- ja huolto-opastus, käyttöönottopöytäkirja sekä laitteiden käyttöohjeet
 • Huollata tarvittaessa laitteesi ammattiliikkeellä
 • Varmista, että asennus- tai myyntiliikkeellä on osaava huoltohenkilökunta, ja jotka ovat ”oikeasti” tavoitettavissa
Paljonko on maalämmön kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennystä voit saada 40 % työosuuden hinnasta, kun vaihdat vanhan lämmitysjärjestelmäsi maalämpöön. Omavastuu on 100 euroa ja enimmäismäärä 2400 euroa/henkilö. Summa on henkilökohtainen, joten pariskunnan maksimivähennys on yhteensä 4800 euroa. Kotitalousvähennys vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen verosta. Vuosina 2022 ja 2023 öljylämmityksestä luopuvien on mahdollista saada korotettua kotitalousvähennystä, jonka prosenttiosuus on 60 % ja maksimisumma pariskunnalle 7000 euroa.

Miten haen kotitalousvähennystä?

Helpointa on tehdä ilmoitus Verohallinnolle netissä, mutta voit myös käydä verotoimistossa paikan päällä. Jos huomaat vasta jälkikäteen, että olisit voinut saada maalämmön asentamisesta kotitalousvähennystä, voit hakea verotukseesi muutosta verotuksen päättymisen jälkeenkin. Muista säästää kaikki lämmitysjärjestelmäremonttiin liittyvät kuitit.

Näin maalämmön hankinta etenee:

Laskemme kuinka paljon lämmityksen vaihto sinulle säästää

Annamme tarjouksen maalämmön asentamisesta

Asennamme maalämmön sopimuksen synnyttyä

Otamme maalämmön käyttöön, ja se alkaa säästämään sinulle rahaa

Houkutteleeko edullinen lämmittäminen?

Jos haluat haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa sinulle sopivasta edullisesta lämmitysratkaisusta, ota yhteyttä!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.