MAALÄMPÖ OMAKOTITALOIHIN

Maalämmöllä kotisi lämpiää edullisesti ja vaivattomasti

Valitsemalla maalämmön, voit säästää jopa 75% lämmityskuluissa

Maalämmön hankkiminen voi tuntua isolta kertainvestoinnilta, mutta se maksaa itsensä takaisin edullisemmissa lämmityskuluissa vuosien aikana. Saat hyödynnettyä talvisin oman tonttisi maaperään varastoituneen lämmön kotisi lämmitykseen, ympäristöystävällisesti ja lämmityskuluja säästäen. Myös paukkupakkasilla. Kesällä sama toimintaperiaate toimii toisinpäin. Kun maaperä pysyy helteellä selkeästi ilmaa viileämpänä, voit viilentää kotisi kesällä maalämmön avulla miellyttäväksi.

Miksi valitsisit maalämmön?

Säästät rahaa

Lämpö tulee maasta säällä kuin säällä. Oman maasi lämpö on ilmaista.

Nostat kotisi arvoa

Maalämpöpumpun asentaminen kiinteistöösi nostaa kiinteistösi arvoa.

Lämmität ekologisesti

Maalämpö on ekologinen vaihtoehto eikä se aiheuta kuormituspiikkejä sähköverkkoosi.

Maalämpö uudiskohteeseen

Asennamme maalämpöpumput uudiskohteisiin vahvalla ammattitaidolla Tampereen ja Pirkanmaan alueilla. Maalämmön asentaminen uuteen taloon on aina edullisempaa kuin vanhaan taloon. Uusiin omakotitaloihin valitaan usein vesikiertoinen lattialämmitys, jonka rinnalle maalämpö sopii täydellisesti.

Maalämpö ”avaimet käteen” -ratkaisuna

Toimita meille tulevan kotisi pohjakuvat ja energiatodistus, laskemme sinulle nopeasti tarjouksen maalämmön asentamisesta.

Suunnittelemme sinulle maalämpöjärjestelmän ”avaimet käteen” -ratkaisuna. Käymme kanssasi läpi asennuskohteen erityispiirteet ja sovimme muun muassa jakotukkien ja termostaattien sijoituspaikoista. Tätä varten tarvitsemme talosi suunnittelijan tekemät pohjakuvat DWG-muotoisina tiedostoina, jonka jälkeen pääsemme aloittamaan suunnittelun.

Pitkän kokemuksen omaavat suunnittelijamme tutustuvat huolella kohteesi piirustuksiin ja ottavat huomioon poikkeavat kohdat, kuten korkeat ikkunat, ovet sekä muut mahdolliset putkitustiheyteen vaikuttavat asiat.

maalämpö uudiskohteeseen

Maalämpö, ilma-vesilämpö vai kaukolämpö?

Jokainen uuden talon rakentaja joutuu tekemään päätöksen lämmitysjärjestelmän valinnasta.
Uudiskohteissa valinta tehdään useimmiten maalämmön ja ilma-vesilämmön välillä, sillä kaukolämpöä ei ole useimmissa kaupungeissa edes tarjolla. Lisäksi maalämpö on pitkällä tähtäimellä kaukolämpöä edullisempi vaihtoehto, eikä niiden hankintahinnoissakaan ole suurta eroa. Ilma-vesilämpö taas sopii pieniin kohteisiin, joissa energiankulutus on maltillista.

Maalämmön ehdoton valtti on sen tuoma rahallinen säästö. Voit säästää lämmityskuluissasi yli puolet kaukolämpöön verrattuna. Maalämmöllä lämpenevät kodit ovat asuntomarkkinoillakin kysytyimpiä, ja jälleenmyyntiarvoltaan korkeampia kuin vastaavat, muilla lämmitysratkaisuilla lämmitettävät talot. Useimmissa tapauksissa maalämpö on järkevin ratkaisu.

Maalämpö saneerauskohteeseen

Yhä useampi omakotitaloasuja pohtii uutta lämmitysvaihtoehtoa vanhan öljy- ja sähkölämmitysratkaisun tai kaukolämmön tilalle. Lämmityskustannukset ovat olleet jatkuvassa nousussa ja monelle on herännyt ajatus maalämpöön siirtymisestä. Maalämpö pudottaa omakotiasujan lämmityskustannuksia jopa 60-75 %, joten siihen siirtyminen on kannattavaa.

Vaivatonta ja ympäristöystävällistä

Lämpiääkö talosi öljyllä, sähköllä tai kaukolämmöllä, ja haluaisit vaihtaa lämmitysjärjestelmäsi maalämpöön? Pyydä meidät kartoituskäynnille. Kartoitamme kotisi ja asumistottumuksiesi perusteella lämmitysenergian kokonaistarpeen, jonka pohjalta valitsemme kohteellesi taloudellisimman maalämpöpumpun ja lämmönkeruutavan.

Saat maalämpöjärjestelmän asennuksen kauttamme ”avaimet käteen”-periaatteella Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Hoidamme halutessasi puolestasi kaiken, tarvittavista purkutöistä aina poraukseen saakka. Omat ammattitaitoiset asentajamme takaavat laadukkaat putki- ja sähköasennustyöt.

Usein kysyttyä maalämmöstä

Mitä maalämpö on?

Maalämpö on maaperään, kallioon ja vesistöihin sitoutunutta auringon lämpöenergiaa. Maalämpö on täysin uusiutuvaa energiaa.

Miten maalämpöpumppu toimii?

Maalämpöpumpun toiminta perustuu maalämmön keräämiseen ja sen hyödyntämiseen kompressoritekniikan avulla, esimerkiksi omakotitalojen käyttöveden lämmityksessä.

Miten maalämpöä kerätään?

Maalämpöpumppu kerää lämmön maaperästä kompressoritekniikan avulla. Maalämpö voidaan kerätä metrin syvyydestä maanpinnan suuntaisesti asennettavalla putkistolla, tai jopa usean sadan metrin syvyydestä kallioperästä pystysuuntaisella lämpökaivolla. Maan energia kerätään maata kiertävään putkistoon. Keruuputkistoissa kiertää lämmönsiirtonestettä ja se luovuttaa maalämpöä pumpussa kiertävälle kylmäaineelle, joka höyrystimen kautta imetään kompressorille. Kun höyrystyneen kaasun paine kasvaa kompressorissa, vapauttaa se maalämpöä.

Miten paljon maalämpö säästää?

Saavutat maalämpöjärjestelmällä tavanomaisesti 65–75 % säästöt verrattuna nykyisiin lämmityskustannuksiisi. Mitoituksen yhteydessä tuotamme sinulle tarkemman, kiinteistökohtaisemman säästölaskelman.

Laskennallisissa tutkimuksissa on vertailtu maa- ja ilmalämpöpumpun säästöä sähkö- ja öljylämmitykseen. Vaihtamalla esimerkiksi omakotitalon sähkö- tai öljylämmityksen Oilon ja Lämpöässä -maalämpöpumppuun, voit säästää yli 2000 € vuodessa. Laskelmassa on oletettu lämmitysenergian vuosikulutukseksi noin 24 000 kWh, mikä on vuosittaisena lämmityskustannuksena noin 2700 € suoralle sähkölämmitykselle.

Muista, että maalämpöpumppu on hankintana pitkäikäinen ja vaikuttaa laskevasti tuleviin elinkustannuksiisi ja talosi jälleenmyyntiarvoon.

Millaiseen kiinteistöön maalämpö voidaan asentaa?

Maalämpö voidaan asentaa kaikkiin taloihin, joissa on vedellä toimiva lämmönjakojärjestelmä: patteriverkosto, vesikiertoinen lattialämmitys tai ilmalämmitys. Patteriverkoston asentaminen jälkikäteen onnistuu myös varsin helposti. Maalämpöä käytetään nykyään käytännössä kaiken tyyppisissä kiinteistöissä.

Onko maalämpöpumpuissa eroja?

Maalämpöpumput voidaan jakaa kiinteälauhteisiin ja vaihtuvalauhteisiin järjestelmiin. Osa maalämpöpumpuista käyttää lämmityksen ja lämpimän käyttöveden kuumennuksen apuna sähkövastusta. Sähkövastus varmistaa lämmönsaannin esimerkiksi vikatilanteissa, sillä sitä voidaan käyttää tarvittaessa lisäenergiana. Lämpöpumpuissa voi lisäksi olla tulistimia, alijäähdyttimiä, EVI- tai invertteritekniikkaa. Näillä eri tekniikoilla voidaan parantaa maalämpöjärjestelmän hyötysuhdetta ja ohjattavuutta eri tilanteissa. Lopullinen laitevalinta kannattaa tehdä vasta mitoitusraportteja vertailemalla, jolloin teknologioiden todellinen hyöty tulee esille euroissa mitattuna.

Voiko maalämmöllä viilentää?

Maalämpöjärjestelmällä voidaan toteuttaa helposti edullinen vapaajäähdytys, jossa hyödynnetään lämmönkeruuputkiston viileää nestettä. Viileän ilman jako voidaan toteuttaa joko ilmanvaihtokojeen, erillisten puhallinkonvektorien tai jäähdytyspalkkien avulla.

Miten kauan maalämpöjärjestelmän asentaminen kestää?

Lämmitysjärjestelmän vaihto alkaa vanhan laitteiston purkutöillä. Jokainen talo on erilainen ja joskus on mahdollista asentaa uusi järjestelmä vanhan rinnalle ennen purkutöitä. Tällöin lämmityksen ja lämpimän käyttöveden katkos on vain tunteja. Mikäli tämä ei ole mahdollista, takaamme kuitenkin lämmityskaudella talon lämmityksen ja lämpimän käyttöveden erityisratkaisuin asennuksen ajaksi. Normaalin kohteen asennustyö vie kaikkineen yleensä 3-4 päivää, kun työt tehdään huolella. Uudisrakennuksessa asentaminen ei poikkea tavanomaisen lämmitysjärjestelmän asentamisesta. Uudisrakennuksen maalämpökaivo ja tarvittavat putkitukset tehdään yleensä ennen lopullisia pihan viimeistelytöitä. Tarkempi aikataulu selviää aina kartoituskäynnin yhteydessä.

Mitä maalämpöjärjestelmän ostajan pitää huomioida?
 • Huolehdi, että maalämpöjärjestelmä suunnitellaan tarpeidesi mukaan
 • Varmista, että maalämpöjärjestelmän ja lämpökaivon mitoitukset ovat riittäviä läpi vuoden
 • Tarkista, että hankkimaasi laitteistoon saa varaosia ja huoltopalvelua myös kymmenen vuoden päästä
 • Selvitä takuuehdot ja mitkä yritykset ja tahot ovat takuiden tosiasialliset myöntäjät
 • Varmista, että laitteiden maahantuoja ja valmistaja ovat luotettavia
 • Varmista, että toimittaja on ennakkoperintärekisterissä, jotta saat kotitalousvähennykset
 • Pyydä myyjää tutustumaan tilanteeseesi paikan päällä, jotta tarjouksen sisältö on molemmin puolin ymmärretty
 • Hanki lämpökaivon porauslupa hyvissä ajoin
 • Pyydä toimittajalta suunnitelma, käyttö- ja huolto-opastus, käyttöönottopöytäkirja sekä laitteiden käyttöohjeet
 • Huollata tarvittaessa laitteesi ammattiliikkeellä
 • Varmista, että asennus- tai myyntiliikkeellä on osaava huoltohenkilökunta, ja jotka ovat ”oikeasti” tavoitettavissa
Paljonko on maalämmön kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennystä voit saada 40 % työosuuden hinnasta, kun vaihdat vanhan lämmitysjärjestelmäsi maalämpöön. Omavastuu on 100 euroa ja enimmäismäärä 2400 euroa/henkilö. Summa on henkilökohtainen, joten pariskunnan maksimivähennys on yhteensä 4800 euroa. Kotitalousvähennys vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen verosta. Vuosina 2022 ja 2023 öljylämmityksestä luopuvien on mahdollista saada korotettua kotitalousvähennystä, jonka prosenttiosuus on 60 % ja maksimisumma pariskunnalle 7000 euroa.

Miten haen kotitalousvähennystä?

Helpointa on tehdä ilmoitus Verohallinnolle netissä, mutta voit myös käydä verotoimistossa paikan päällä. Jos huomaat vasta jälkikäteen, että olisit voinut saada maalämmön asentamisesta kotitalousvähennystä, voit hakea verotukseesi muutosta verotuksen päättymisen jälkeenkin. Muista säästää kaikki lämmitysjärjestelmäremonttiin liittyvät kuitit.

Näin maalämmön hankinta etenee:

Laskemme kuinka paljon lämmityksen vaihto sinulle säästää

Annamme tarjouksen maalämmön asentamisesta

Asennamme maalämmön sopimuksen synnyttyä

Otamme maalämmön käyttöön, ja se alkaa säästämään sinulle rahaa

Houkutteleeko edullinen lämmittäminen?

Jos haluat haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa sinulle sopivasta edullisesta lämmitysratkaisusta, ota yhteyttä!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.